,

ZO Skin Health

ZO Skin Health

spaSpa by Mikkelborg er sertifisert ZO Skin Health-klinikk og har terapeuter som har ekspertutdannelse gjennom ZO Skin Health. Vi tilbyr deg spaSpa face2face, som er en hudkonsultasjon via din telefon på facetime. På denne måten kan vi sette opp ditt optimale hudprogram og følge deg opp slik du har behov for. Vi har i alle våre klinikker Visia Hudscanner, og denne får du gratis hudanalyse når vi setter opp ditt hudprogram.

Med ZO Skin Health får du en friskere farge og et yngre utseende. Reduserer den naturlige aldringsprosessen og uønsket pigmentering.

Vi veileder og skreddersyr kremprogrammer for:

 • Solskader
 • Pigmentering
 • Anti-age
 • Fine linjer
 • Gusten og livløs hud
 • Akne
 • Kviser og uren hud
 • Store porer
 • Sensitiv og irritert hud
 • Vedlikehold av sunn og velfungerende hud

Dr. Zein Obagi har i samarbeid med ZO Skin Health utviklet et spekter av terapeutiske krembehandlinger for hudforbedring. De kan brukes uavhengig av hudtilstand, alder, kjønn og etnisitet.

Basert på den nyeste teknologien innen hudbehandling – bioteknologiske komplekser, stamcelle-komponenter fra planter og flerfunksjonelle leveringssystemer – har disse produktene og protokollene blitt optimalisert for å dekke dine behov for god hudhelse, og er i dag ansett som «the golden standard» innen hudpleie.

Hva er sunn og velfungerende hud?

Allerede i 25-30-årsalderen kan det oppstå aldersforandringer i huden i form av fine linjer, smårynker, ujevn overflate og pigmentflekker. Alder og gener får vi ikke gjort noe med, men vi kan hjelpe huden å motvirke slike forandringer og holde huden yngre og friskere ved å stimulere til fornyet produksjon av kollagen og elastin.

Mange plages med akne og uren hud, også i voksen alder, og andre opplever at huden er sensitiv og irritert over lang tid.

Dr. Obagi og ZO Skin Health har en filosofi om at man kan skape sunn hud, og ikke bare behandle sykdom og skade. Vår definisjon på sunn hud og velfungerende hud:

 • Myk
 • Fast og stram
 • Jevn farget
 • Hydrert
 • Motstandsdyktig
 • Fri for sykdom

Slik utføres behandlingen

Vi vil etter grundig hudanalyse sette sammen en protokoll som passer for din hud og dine behov. For noen er det forebyggende programmer som holder huden sunn og forebygger tidlig aldring og fremtidige hudskader. Andre ønsker aggressive behandlingsprogrammer for hudlidelser eller anti-age med en tidsbegrenset behandlingsfase. Kremene benyttes da hver dag i en periode på 3-4 måneder og du kommer til jevnlige kontroller for å sikre riktig behandling til enhver tid.

Hovedingrediensene i det kraftigste kremprogrammet er A-vitaminsyre og hydrokinon. A-vitaminsyre er det mest virksomme, og best dokumenterte stoffet vi kjenner til når det gjelder å forbedre elastisiteten i huden, øke blodsirkulasjonen, samt gi økt væskemengde inn i hudcellene. A-vitaminsyre er også det beste lokalmiddelet mot akne (kviser). Hydrokinon reduserer og jevner ut pigmentflekker.

Det finnes gode alternativer for de som ikke ønsker eller kan bruke de kraftigste protokollene. Vi skreddersyr programmer med høypotente og avanserte retinolprodukter fra ZO Skin Health, som for de fleste vil gi et like godt resultat, både på hudstruktur og pigmentering, men du må være forberedt på at det vil ta litt lenger tid.

A-vitaminsyre gjør at huden blir rød og flasser de første ukene, og dette programmet egner seg derfor best for de som er motivert og innstilt på å følge programmet etter veiledning fra behandler. Våre høypotente retinolkremer vil også kunne gi reaksjoner, men med forsiktig opptrapping unngår man det meste av flassing og annen hudirritasjon.

Hvilket resultat kan du forvente?

Allerede etter 3-4 uker vil huden se bedre ut, få en friskere farge og et yngre utseende. I motsetning til konvensjonelle hudkremer som bare arbeider i hudoverflaten, virker kremprogrammet aktivt i dybden. Hudens kvalitet og elastisitet forbedres, den naturlige aldringsprosessen reduseres, og uønsket pigmentering reduseres.

Programmene brukes vanligvis over 3-4 måneder for beste resultat, og det anbefales å vedlikeholde resultatet for langvarig effekt. Noen programmer kan innebære en del reaksjoner som rødhet og flassing i løpet av de første ukene, men til gjengjeld kan man forvente fantastiske resultater som få andre hudpleieserier kan vise til.

Andre programmer kan inneholde middels sterke ingredienser, som ikke gir store reaksjoner, og som er best egnet for de med mindre hudproblemer, eller de som ønsker å bruke tiden til hjelp og likevel få flotte resultater.

Man må være nøye med å bruke sol- og lysbeskyttelse med høy faktor hver dag. A-vitaminsyre og retinol skal ikke brukes når man er gravid.