Laser

Fotona SP Dynamis Laser

 

20 års aldersgrense

Vi har markedets beste laser for estetiske behandlinger fra Fotona som er en av de aller største laser leverandørene. Denne kombinerer Nd Yag og Erbium Yag for hudoppstramming som er både meget bra forebyggende og for å reversere aldringstegn. Den kan brukes til alle hydtyper. Erbium virker i overflaten og sliper ujevnheter, rynker og pigmenter uten å gi like lang nedetid og rødhet som CO2 laser. Les mer om hver behandling ved å klikke på den enkelte her:


Soprano Ice Hårfjerningslaser

 

Vi har lang erfaring med fjerning av uønsket hårvekst på kroppen ved bruk av diode laser som er FDA godkjent. Vi bruker Suprano Ice som er en av de beste lasere innen hårfjerning. Vi tilbyr en effektiv og skånsom behandling mot uønsket hår. Behandling utføres av kvinnelig laserterapaut som er utdannet sykepleier.

Hvem kan behandles

Hudfarge, tykkelsen på huden og tettheten av hår er faktorer som bestemmer hvordan hud og hår responderer på behandlingen. I utgangspunktet kan alle behandles med laser, med unntak av personer som:
• Har hudsykdommer i området som skal behandles
• Tar medisiner som gjør huden ømfintlig mot laser
• Gravide

Antall behandlinger & resultater

Antall behandlinger varierer avhengig av hvilket område som skal behandles og hvilken hår- og hudtype du har. I de fleste tilfeller kreves det 4-10 behandlinger med et intervall på 4-8 uker, avhengig av kroppsområde. Dette skyldes at det kun er hår som er i vekstfasen (anagenfasen) som kan behandles. Det er derfor viktig å overholde behandlingsplanen for å oppnå best resultat. Ca. 14 dager etter behandlingen ser man et merkbart resultat ved at 60-80 % av hårstråene har løsnet. Hår som under behandlingen var i den hvilende fasen kommer til å vokse ut, og da er det tid for neste behandling.

Hudtyper

Hårtype og hudfarge er faktorer som blir vurdert av laserbehandleren før man setter i gang med hårfjerning. Både huden din og håret inneholder pigment, også kjent som melanin. Laseren varmer opp pigmentet i håret slik at hårroten blir ødelagt av varmen, samtidig som man reduserer skaden på huden. Jo sterkere kontrast det er mellom din hudtone og hårfarge jo raskere og bedre resultat vil man få. Vi justerer laseren til hva som er riktig for din hudtype, samt finjusterer størrelsen på laserens behandlingområde. Laseren skanner hudområdet, kjøler ned og sender deretter laserpulser ned i hårroten.

Før behandling

Unngå sol på området som skal behandles i minst 4 uker før behandlingen skal starte. Soling før laserbehandling kan forårsake midlertidig pigmenttap, men rammer imidlertid kun 1 av 100 (1%) forutsatt kyndig vurdering før behandling.
• Ikke bruk hårfjerningsmetoder som voksing og napping som fjerner hårroten de siste 4 ukene før behandling
• Hudkremer bør ikke brukes de siste dagene før behandling da disse inneholder fruktsyrer
• Du bør starte med barbering 2-3 dager før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase
• Ved bruk av Roaccutane må man vente i minst 6 måneder etter at man slutter å ta det.

Smerte

Under behandlingen kan det forekomme følelsen av små stikk. Våre moderne lasere benytter teknologi som reduserer denne følelsen ved at den kjøler ned området den behandler. Kjøling av hudområdet før, under og etter behandlingen reduserer smerten og rødme som kan forekomme tiden rett etter behandlingen. Lyspulsene fra laseren er svært kortvarige, og sammenlignet med elektrolyse oppleves behandlingen som lite smertefull. Laserbehandleren vil under hele behandlingen forsikre seg om at pasienten ikke føler ubehag.

Hårets vekstfaser

Hår vokser i en syklus med vekslende perioder av vekstfasen (anagenfasen), hvilefasen (telogen fase), og nedbrytningsfasen (katagenfasen). Laseren fungere kun på hårsekker som er i vekstfasen, da hårsekken inneholder mest pigment som blir absorbert av laserlyset. Vekstfasen varierer med plasseringen på kroppen og man kan derfor behandle visse områder hyppigere enn andre. Grunnen til at man trenger flere behandlinger er at ikke alle hårsekkene er i vekstfasen samtidig.

Behandlingen

Før behandlingen vil området bli påført ultralydgele. Dette er for å redusere smerte og øker laserens evne til å trenge igjennom huden. Vi bruker diodelaser som har en bølgelengde på 810 nanometer, dette er den mest effektive hårfjerningslaseren på markedet. Hårfjerning med laser foregår ved at laserlyset blir absorbert av det mørke pigmentet i hårstrået og ned til hårsekken/roten. Hårrøttene ødelegges ved temperaturer omkring 70-80°C. Håret faller gradvis bort etter 1-3 uker. Vi har også IPL teknologi som er spesielt egnet for lyst hår

Etter behandlingen

Etter behandlingen kan huden være litt rød, dette gir seg som regel 1-3 timer. Det er viktig at du ikke utsetter det behandlede området mot sollys, bruk solkrem med høy faktor dersom du skal oppholde deg i solen. Man kan med fordel bruke fuktighetskremer på området som er behandlet for å bevare fuktigheten i huden