Cosmelan & Acnelan

Hva er Cosmelan?

Cosmelan er verdensledende og unik innen behandlingen av hyperpigmentering. Behandlingen er utviklet og produsert av Mesoestetic i Barcelona og brukes av hudleger og medisinske klinikker over hele verden. På verdensbasis er det behandlet over 1 mill pasienter. Cosmelan er en trygg og svært effektiv behandling som anvendes alle hudtyper-også mørk hud. Det finnes god dokumentasjon på effekten av behandlingen fra flere studier.

Hva er hyperpigmentering?

Hyperpigmentering opptrer i huden som grå, brune flekker i hudoverflaten og skaper en ujevn hudtone. De fleste som er rammet opplever dette skjemmende. For noen går dette ut over livskvaliteten og setter sosiale begrensninger. Det finnes ulike typer for hyperpigmenter:
1. Melasma: symmetrisk og udefinerte kanter. Oppstår oftest sentralt i ansiktet, panne, overleppe, kinnben.
2. Pih/ Postinflammatorisk hyperpigmentering: Mørke flekker i huden ofte etter et akne utbrudd. Mange forveksler dette med arr. Pih opptrer på både kropp og i ansikt, og er vanligere blant mørkere hudtyper.
3. Solar lentigo: På folkemunne omtalt som «solflekker» og som er ovale eller runde i formen.Opptrer i både ansiktet, men også spesielt på hender, bryst og armer i aldersgruppen 50+, men også tidligere hvis huden har vært utsatt for hyppige soleksponeringer.
4. Fregner: Opptrer både på ansikt og kropp, spesielt på armer. Klassisk ved blondt og rødlig hår. Hvis man utvikler mer fregner av å være i sola, betyr dette at huden tåler sol dårligere.

Behandlingen

Trinn 1 – På klinikken
Cosmelan programmet inneholder en effektiv pigment-reduserende maske “Cosmelan 1”.
Virkningen av masken er det sentrale i Cosmelan behandlingen. Masken påføres på klinikken etter grundig avfetting av huden. Cosmelan 1 masken skal være på huden 8-12 timer (Avhengig av hudtype og hudens følsomhet). Kunden forlater klinikken med masken på, og vasker den av etter den anbefalte tid. Den skal holdes fuktig med en liten dusjflaske med vann. Vaskes av med lunkent vann.
Trinn 2 – Hjemmeprogram
Hjemmeprogrammet består av 3 kremer som du skal bruke både morgen og kveld den første tiden. Behandlingen virker ved å ytterligere redusere pigmenteringen og samtidig forhindre dannelsen av nye mørke flekker. Siden ingrediensene er aktive, det er viktig å følge presist behandlerens råd for at unngå flere bivirkninger enn nødvendig. Cosmelan 2 kan med fordel brukes som vedlikeholdelseskrem helt opp til 1 år, men selve hovedbehandlingen varer kun 3 mnd.

Resultater

Cosmelan har en korrigerende effekt på allerede oppståtte pigmenteringer. Behandlingen regulerer overproduksjonen av melanin og dermed kontrollerer utbrudd av nye hyperigmenteringer. Behandlingen gir en foryngende, utglattende effekt og hemmer også talgproduksjonen. Cosmelan er derfor en også en effektiv behandling for å redusere porer, hudormer og akne. Behandlingen gir en generell hudforbedring.
Resultatene kommer vanligvis raskt og ofte etter 2-3 uker sees en betydelig endring. På jobb som normalt. Bivirkninger sees oftest i form av noe rødhet, sårhet og flassing spesielt rundt munnen og nesevingene. Opparbeider seg et toleransenivå og birvirkningene reduseres betydelig etter de første 4 ukene.

Pris for behandling: 5995,- (inkl. hjemmeprodukter unntatt rens)

Hva er Acnelan?

Acnelan er verdensledende og unik innen behandlingen av acne. Behandlingen er i likehet med Cosmelan, utviklet og produsert av Mesoestetic i Barcelona og brukes av hudleger og medisinske klinikker over hele verden. Acnelan er en trygg og svært effektiv behandling som anvendes alle hudtyper-også mørk hudAcnelan peeling fra Mesoestetic, er den mest effektive behandling av akne på det kosmetiske markedet i dag og passer godt til de som har prøvd «alt» av behandlinger.

Det finnes god dokumentasjon på effekten av behandlingen fra flere studier.

Hva er akne/kviser?

Akne eller kviser er en svært vanlig hudlidelse som rammer nesten alle unge tidlig i puberteten. Den skyldes en betennelse i de små talgkjertlene som omgir de fine hårene i ansiktet og på overkroppen. Mengden av kviser (akne) øker og når sitt maksimum i 17 – 19-årsalderen. Heretter avtar den gradvis hos de fleste, og problemene slutter som oftest omkring 25-årsalderen. Enkelte personer kan slite med voksenakne til omkring 40-årsalderen eller lengre. Kviser kan dessuten forekomme hos kvinner før menstruasjonen og under graviditet, samt hos mennesker som blir utsatt for ekstreme påvirkninger av huden, som for eksempel kulde, varme eller kraftig forurensing. Kvinner med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) kan også oppleve å være plaget av kviser.

Behandlingen

Trinn 1 – På klinikken: Masken påføres på klinikken med en peel-maske som får sitte i noen minutter før den nøytraliseres og vaskes av. Etter peelen er huden lett rød, men man kan sminke seg og gå tilbake til jobb og sosiale aktiviteter. Solkrem er helt nødvendig.
Etter 2-3 dager begynner huden å flasse, spesielt rundt munnen og haken. Graden av flassing er individuell og tilsvarer i de fleste tilfellene en flassing etter en solbrenthet.
For å oppnå et optimalt resultat.

Trinn 2 – Hjemmeprogram

Dag 2  bruk kun rens, fuktighetskrem og solfaktor.

Dag 3  gjenoppta den daglige hjemmebehandling med «Acne One» frem til neste peeling.

Videre behandling og resultater: Det skal gå ca. 3 uker mellom hver klinikkbehandling, og resultatet kommer etter ca. 6 uker.

 

Dette gjør Acnelan:

1. Reduserer dihydrotestosteron (DHT) nivåer for overlegen forebygging og kontroll av androgent overskudd.

2. Stimulerer keratolyse av et unormalt tykt stratum corneum (horn laget) og åpner opp hudporer.

3. Kontrollerer overskytende sekresjon fra talgkjertlene.

4. Inhiberer vekst og spredning av bakteriestammer som kan infisere tette pilosebaceous kanaler.

5. Reduserer intensiteten av den inflammatoriske prosessen, som minsker akne-lesjoner og også utbrudd av nye akne-lesjoner.

6. Reduserer hyperpigmenterte hudområder etter en akne-periode.

 

Prosess

 • Det anbefales å holde Acnelan behandlingen ved like etter kuren ca. hver 3. måned.
 • 3 behandlinger anbefales til moderat acne.
 • 5 behandlinger til mer alvorlig grad av akne.
 • Ofte ser vi stor forbedring etter første behandling.

Kontraindikasjon

 • Behandler ikke gravide/ammende
 • Ikke utklemming FØR behandling
 • 6 mnd etter iso kan behadling tas
 • 3 mnd etter antibiotika for acne kan behandling tas
 • Ikke ved herpesutbrudd
 • Ikke rett etter peel
 • Barbere 2 dager før behandling – de kan barbere seg lett etter beh.
 • Ikke solarium på 2 uker
 • Ikke fillers før etter en uke
 • Ikke voks før etter 5 dager
 • Ikke basseng varme før etter 48 timer
 • Vent med retinol etc i 3 uker